Begraafplaats Hengelo

Onze geloofsgemeenschap heeft een eigen begraafplaats. Deze ligt aan de Zelhemseweg en is aangelegd in 1867. Op het kerkhof staat een gebouwtje dat in vroegere tijden als opbaarhuisje dienst heeft gedaan. Het dateert van 1929 en wordt thans nog gebruikt als opslagruimte. Aan de achterzijde bevindt zich een waterkraan.

In 1993 is tegen de rechterzijkant een urnenmuur (columbarium) geplaatst. In 2002 is aan de voorzijde van het gebouwtje de urnenmuur uitgebreid.

 

Doelstelling:

Het beheren en onderhouden van het kerkhof als laatste rustplaats voor onze overledenen.

 

Werkzaamheden:

Vrijwilligers zorgen dat het kerkhof er goed verzorgd uitziet.

Het onderhoud van de graven geschiedt door de nabestaanden. Het delven van graven en snoeiwerk is uitbesteed. Het door de gemeente vastgestelde bestemmingsplan voorziet niet in uitbreiding van de oppervlakte van de begraafplaats. Aan het ruimen van graven wordt periodiek aandacht besteed.

 

Reglement:

Voor het kerkhof is het Reglement voor het beheer van de begraafplaatsen van de R.K. parochie H.H. Twaalf Apostelen van toepassing. Het reglement is ter inzage op het secretariaat in Zutphen.

 

Administratie kerkhof:

Op dit moment worden de verschillende deeladministraties in één digitaal verwerkt en onderhouden, teneinde om meer overzicht te hebben en te houden.

 

Contactpersoon: Theo Wissink (beheer)

Theo Keurentjes (onderhoud)